Sığır Kanama Kancası

İŞLEVİ

Büyükbaş hayvanların kesiminde, hayvan önce devirme kabinine ya da dairesel kesim hücresine alınır. Dairesel kesim hücresinde sabitleme işlemi yapıldıktan, devirme kabininde ise kabin dışına alındıktan sonra kesim işlemi tamamlanır. Kesim işlemi bittikten sonra, gövdeler caraskal zincirine bağlı kanama kancası yardımıyla kanama hattına alınırlar.

Kanama kancalarında kalibre edilmiş özel zincir kullanılır. Büyükbaş hayvanların arka ayaklarından bu zincire bağlanması, uçlarında bulunan emniyetli çengel vasıtasıyla sağlanır. Köstek, arkasında bulunan taşıma tırnağınayla kaldırma vincinin zincirine ya da halatına bağlanır.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Gövde çelik döküm olarak imal edilip, boru üzerinde denge sağlayacak şekilde C1040 imalat çeliğinden yapılmıştır. Kancada kullanılan rulmanların iki tarafı kapalı olup, çelik mil ile makara başlığına sabitlenmiştir.

Gövdenin alt kısmında, gövdenin ayaklarından bağlanarak raya bindirmede kullanılan bir adet 1.500mm uzunluğunda, 8x28mm kalınlığında kalibre edilmiş zincir vardır. Zincirin ucunda gergiyle ayağı sabitleyecek emniyetli çengel mevcuttur.

www.mefsa.com.tr